5+1 történetek

Üdvözlet nektek kedves lányok - fiúk! 

Ígértem, hogy hamarosan érkezek bejegyzéssel most készültem egyel. Ebben a bejegyzésben a készülőben lévő történeteimet ismerhetitek meg. Láttam Abeth és Leah oldalán ilyen tag-et és megtetszett, innen jött az ötlet nekem is. Igaz nem 10 + 1 , bár én így is örülök ha ezeket sikerülne tényleg jól átdolgozva, tökéletesen megírni. Az meg pláne büszkeséggel töltene el, ha lenne aki olvassa és szereti is őket. Nem is húzom tovább a szót, az étlapon feltüntetett "étkek" nem sorrendben tűnnek, majd fel, elkészítésük során a szakácsnő - az-az én - igyekszik szívét lelkét, fantázia világát beleadni a dolgokba. Fogadjátok sok szeretettel azokat. 


Az étkek - vagyis a történetek:  

 Életképtelenek 

  Ezt a történetet, annak idején talán 2017 - 2018 között kezdtem el fontolóra venni, hogy megírom. Nos azóta is írom. Eltettem szürke állományom legmélyebb pontjára, de most előveszem. 

Történetünk főhősei két fiatal Orsós Lili és Táborfalvi Benjámin alias Benji. Lili jó tanuló érettségi előtt áll, úgy érzi így a suli vége felé kinyílt előtte a világ összes kapuja és ő szabad. Szabad akár a kismadár, őt ez pedig zavarja. Benji másodéves egyetemista a vizsgáira kellene koncentrálnia ő mégis a barátaira meg a bulikra illetve az éppen ágyában fekvő szép lányra tud koncentrálni. Egyszóval élve bármire csak nem a tanulásra.. Lili eldöntötte, hogy változtat azon a dolgon ami a legjobban zavarja, így ledönti korlátait, elkezd ismerkedni, legjobb barátnője pedig segítségére siet. De hogy hol találkozik a két fiatal és miképp végződik kettejük átlagosnak tűnő mégsem olyan átlagos sztorija azt nem most fogom lelőni.  

Hófehérek

Ennek a történetnek a megírásához még tavaly a Covid miatt lévő átvezényelt időmben kaptam ihletet. Legfőképpen kórházas sztori, azon belül intenzív osztály - sorry, annyira összetett és szép szerintem ott dolgozni, mindig is vágyik oda a lelkem, mint dolgozó persze. - . Régebben Vörösboros emlékek címen szerettem volna egy hasonlót, csak teljesen más volt a koncepció, illetve a főhősök is. Nos a történetünk főhősnője Hidvégi Polli, aki szárnyait bontogatva nagy fővárosunkba menekül balul elsült kapcsolata porai elől. Munkát kap, új célokat helyez a szeme elé és próbálja boldogan élni életét. Váradi Nimród rezidens mindennapjait tengeti a kórházban, jó híre van, hisz remek szakember, a betegek - nővérek - felettesei mindenki szereti. Nősülni készül, de úgy érzi kapcsolata a lánykérés után zátonyra futott. Miután hazaér a házuk nem élettel teli, nem megfelelő a kommunikáció, úgy érzi maga maradt egy kapcsolatban, aminek csúnya vége lehet, főleg ha MR & MRS - nek kezdete lesz.. Polli és Nimród útja összetalálkozik, vajon mi fog kisülni ebből az új találkozásból? Polli szerepet kap Nimród életében , vagy ha nem is rávilágítja őt arra milyen fontos egy párkapcsolatban - házasságban az egymás iránti érzelmeknek?    

Miattad

Valami szinten ez a sztori kicsit fanfiction, mivel a True Blood - ot néztem és akkor ugrott be ez a sztori. Nyilván a vámpírok, meg a szerelmi szálak meglesznek, de a karaktereim csupa saját "kreálmányaim".  Kicsit krimi, kicsit romantika minden is lesz benne. A történet elején főhősnőnk 
Vanilla  nyomozni kezd nővére gyilkosa után. Eljut a gyilkosság tetthelyére, ahol szimatolni kezd és összeismerkedik a bár tulajával Axel-el. Axel eleinte ellenszenves a lánnyal, rideg - kimért, mogorva alak, annak ellenére, hogy felajánlotta segítségét. Később ahogy bonyolódnak a szálak Vanilla kezd rájönni a dolgokra, ahogy arra is hamarabb eljut egymaga a nyomozás végére, mintha a férfi segítene neki. Axel titkolja kilétét, ami vonzza Vanilla-t , szeretné jobban megismerni mit is rejt a férfi mogorva külseje. De vajon ki is valójában Axel, s ki tudja megvédeni Vanilla-t Axl vonzásától? Vajon megtalálják Ophilia Johnson gyilkosát?

Zűrzavar

Ez a történet még anno kb. úgy a 2016 - os évek kedvenc - legkedvencebb, olvasott történetem - az Addicted to love (Brooklyn Lovegod) írásával együtt firtat egy kényes témát, még pedig a szerelemben mennyire számít a korkülönbség. Vajon az igaz szerelem tényleg minden akadályt elbír?  Mit lehet mit nem lehet tenni én már csak ilyen romantikus típus vagyok - még ha a lelkem mélyén is, mert a valóságban jól titkolom - . Ebben a történetben sok kusza csavar lesz, a végére pedig még én magam sem tudom mit is tervezzek, de éppen ezért is a címe: Zűrzavar

Történetünk főhősei a mindennapos munka mániások Eperjesi Loretta és Moldovai Flórián. Loretta fiatal 23 éves pályakezdő, Flórián tapasztalt régi "motoros" a szakmában. Flóriánt mindenki tiszteli, elismeri a munkáját, hasznos tagja a társadalomnak. Loretta lelkes, célokkal teli mindennap küzd az elismerésért, az pedig már egy nagyon nagy ösztönzéssel tölti el, ha egy-egy betege mosolyogva hagyja el osztályának "küszöbét", nem pedig ő hívja a doktort aki segítség után értesíti a hozzátartozókat. Minden benne van a pakliban, amit Loretta is tud, de egy - egy eset mindig megtudja érinteni. Nem mutatja ki jól az érzéseit, mégis legbelül nagy szíve van. Flórián  kapcsolata jó egy éve zátonyra futott, azóta tanulással és a munkával foglalja le magát. Szereti tanítani a fiatalabb generációt a szakmában jártas dolgokról, a helyi iskolában, mint külsős tanár. Kettejük élete szinte tökéletes, ám mégis jól tudják üres és felszínes. Vágynak valamire, amitől mindketten félnek csúnya vége lesz. Szerelembe szeretnének esni, mégis jó nekik a kötetlenség. Loretta és Flórián kapcsolata évekre nyúlik vissza, kérdés viszont mikorra s milyen lesz a történetük befejezése? Hiszen hiába mondják a szívnek nem lehet parancsolni, de az ész ellenkezőjét diktálja, ők pedig jól tudják.

Kisasszony

Eme történet egy abszolút új, friss és olyan Ambrózy beütésű. Előre is bocsánat, akik nem olvasták, de annyira szeretem magát a történelmet, a kosztümös történeteket. Jaj úgy szeretek múzeumba járni is, úgy visszamennék a régi időbe, talán az 1900-as évekbe. * mosoly* 
Történetünk főhősei Bauer Juli és Gróf Almásy 
Péter. Julianna kotnyeles, mindenbe beleüti az orrát, egészen addig míg végül az eddigi elképzelt "bűntények" tényleg valóra nem válnak. A 17 éves lány és édesapja Bauer Antal hivatalosak a grófi család kastélyába. Nagy ünnepséget terveznek a Gyulai kastélyba, de valami aznap este történik. Juli pedig képtelen megnevelni a magával vitt nyomozótársát a fekete uszkárját Oszkárt. Vajon mi történik, ha ez a cserfes kislány nyomozni kezd? Lesz aki megvédje? Mi történik gr. Almássy Alajos kastélyában 1900 tavaszán, mikor az öreg gróf már elhalálozott?   Miért nem örököl Almásy Péter apja Alajos halála után?  

 Die for Massie

 Nagyon szerettem volna kiszakadni a komfort zónámból, ami a fanfiction-ok és valami újat kipróbálni. Tetszettek a jól megírt fantasy - k, alapjáraton szeretem a fantasy filmeket és sorozatokat. Így mit volt, mit nem tenni kitaláltam egy saját kis "világot", ami három királyságról és egy belevaló ifjú leányzóról szól. Hát így született a Die for Massie. Persze nagyban hozzásegített még az Inuyasha anime is az inspirációhoz -főleg a főhős fiú elképzeléséhez, milyen legyen a személyisége, hogy bontakozzon majd ki  - , ötletem 1000 meg egy volt, még külön térképem is van a birodalmakhoz, aminek ötletét Tinger Nadin egyik bejegyzéséből "loptam", csak még - még mindig  - nem állt minden össze a fejemben egy-két személlyel kapcsolatban, aminek talán az a legnagyobb problémája, hogy nem ültem le több időre írni a füzetébe, mert hogy ezt a történetet füzetbe írom kézzel. Ez a sztorim kivételesen nem itt lesz olvasható, hanem az oldalán amit lentebb linkelek. 


A novellák részeit megtaláljátok majd a Történetek menüpontban, a Die for Massie - t, pedig ITT  találjátok meg.

Köszönöm szépen ha végig olvastátok, ha valamelyik történet leírása tetszett és felkeltette érdeklődésetek hagyjatok magatok után nyomot. 
Hamarosan jelentkezem.
Addig is ölel titeket:     






4 megjegyzés:

  1. Miért imádom én az ilyen posztokat :D
    Na mindegy, örülök, hogy te is összegyűjtöttél pár címet.

    Ami nagyon érdekelne, az a Hófehérek, kevés orvosos, kórházas sztori van, valószínűleg pont azért, mert behatóan kell ismerni a területet. Pont ezért szívesen keresek és kezdek bele ilyesmibe :3

    A másik pedig hát sejtheted, hogy a Kisasszony * - * Kosztümös, 1900-as évek, Ambrózy ihletés, nyah :3 az ilyenekkel engem könnyen megvesznek.

    Meg a Die for Massie is.

    A többi is érdekel, bár kevésbé szoktam már ilyesmiket olvasni, de nem baj! Várom, hogy hozz valamelyikből ^^

    VálaszTörlés
  2. Jaj én is úgy imádom az ilyen posztokat, mikor olvasom őket kedvem támad írni a sajátjaimat, mert látom,hogy még van blogger közösség:3
    Örülök, hogy felkeltette az érdeklődésed a Hófehérek és a Kisasszony.
    Illetve a Die for Massie is *--*
    Hamarosan fogok hozni egy Prológust - azt nem árulom el melyikből :P - . De folyamatosan kedvem van írni így nem kizárt hogy belekezdek másikba is. Egyszerre szerintem max kettőt írok, mert ismerem magam, hogy bekavarodok, vagy abbahagyom. :'D Szerintem a Kisasszony kissé feladja majd a leckém, de szeretnék egy ilyet megírni és arra törekszem majd, hogy jó legyen. A Hófehérek meg külön lamour számomra, de a Zűrzavar is. :3

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nagyon tetszenek ezek az ötletek, amik kipattantak csodás elmédből!
    Izgalmasak és mind-mind kissé másmilyen.
    Olyan jó ha egy író nem csak egy műfajban tud alkotni, hanem több másikban is. Ilyenkor izgalmas megismerni, hogy milyen ilyenkor és milyen olyankor! :)
    Szép napot! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tina!
      Elnézést kérek tőled, csak most látom a kommented.. Bocsánat tényleg. :(
      Örülök, hogy így látod. :) Remélem elnyeri majd valamelyik sztori a tetszésed. :3
      Neked is viszont kívánok szép estét! <3
      Ölel: C.

      Törlés